Dikke middelvinger

Dezer dagen is in Durban wat misschien wel de belangrijkste conferentie in de geschiedenis van de mensheid is: de laatste kans om misschien nog te voorkomen dat de temperatuur op aarde met meer dan twee graden gaat stijgen. Lukt dat niet, dan volgt een niet meer te stoppen verdere opwarming, waardoor de aarde op termijn voor ons mensen vrijwel onbewoonbaar zal worden. Een ongekend zware verantwoordelijkheid ligt er dus op de schouders van alle regeringen van deze wereld om deze conferentie tot een succes te maken.

En wat doet onze regering, die steeds als uitgangspunt heeft dat “de oplossing van onze problemen niet ten laste van ons nageslacht mogen komen” in dat kader deze week? Die steekt onbezorgd een dikke middelvinger op naar eenieder die dit wel aan het hart gaat en vooral naar ons nageslacht, door te besluiten dat voortaan op het merendeel van de snelwegen 130 mag worden gereden.

Dit bericht is geplaatst in Klimaatverandering, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *